projecte de restauració

projecte de micromecenatge

Aquí podràs saber de què tracta aquest projecte de micromecenatge.

Os

EN QUÈ CONSISTEIX EL NOSTRE PROJECTE?

El projecte que volem finançar mitjançant el micromecentatge consisteix en arreglar tot el que s’ha destrossat fins ara al bosc, com ara les escultures, els testos amb flors, i la part més important: la Cabana, que s’està deteriorant molt i cada dia que passa hi ha més perill que els danys siguin irreparables.

Comptem amb l’ajuda i el suport de molta gent, però encara hem de ser molts més per poder iniciar aquest projecte de restauració.

Alí Babà

Caçador

El micromecenatge (també conegut com a crowdfunding) és una forma d’aportar diners a projectes en els que hi creus i vols ajudar a fer-los realitat. Normalment, els projectes de micromecenatge es caracteritzen per oferir diversos tipus de recompenses als patrocionadors dels projectes. En funció de l’aportació, es rebrà una recompensa o una altra, un cop el projecte estigui finançat el 100%.

QUÈ VOL DIR MICROMECENATGE?

Oscar a la imaginació

Bolets

QUI SOM?

Aquest projecte està encapçalat pels fills i nets de l’Esteve , que amb moltes ganes i il·lusió volen recuperar aquest espai i tornar-lo a deixar com era abans. Tot això és possible gràcies a tota la gent implicada que ens dona suport, incloent familiars, amics i coneguts del poble.

A més, volem que ens acompanyi tota una comunitat creativa per tornar la vida a totes les escultures que hi ha pel bosc.

què es vol crear?

No volem crear res nou, sinó recuperar aquest espai rehabilitant la Cabana dels Nans, restaurant les escultures, donant color al bosc amb plantes i flors…

Com va sorgir la idea?

Des del moment en què l’Esteve ja no es va poder fer càrrec de la Cabana dels Nans, mica en mica es va començar a desgastar tant per causes naturals com per actes malintencionats. Sempre hi ha hagut gent que ha tingut ganes de recuperar i rehabilitar aquest espai, però és un procés complex. Ara, amb la pandèmia de la Covid-19, molta gent de la Garriga i els voltants ha tornat a visitar el lloc o ho ha fet per primera vegada, ja que és un lloc ideal per gaudir de la natura i l’art conjuntament amb la família o amics. A més, quan la família estem passant estones junts a la Cabana dels Nans rebem moltes visites i tothom diu que és una pena veure-ho així, ja que molts recorden com era abans i ara ho expliquen als seus fills. En aquest sentit, la pandèmia ha fet que tothom valori molt més allò que té a prop i per això creiem que és un bon moment per engegar aquest projecte. 

Fins aquest moment, les úniques millores que s’han fet han sigut de caràcter decoratiu o de neteja de bosc. Per exemple, hem estat podant algunes plantes que s’expandeixen molt ràpidament per la zona, com les canyes, i l’hem fet una mica més accessible. També hem posat algunes plantes i flors per donar una mica més de vida i color a aquest espai.

Fa anys també es va pintar la Cabana dels Nans, tant per dins com per fora, però per culpa de les pintades amb graffitis i d’algun incendi intencionat, vam perdre les ganes de fer d’aquest lloc, un lloc més bonic.

Altres coses que s’han fet per mirar de deixar el lloc una mica més polit han estat les reparacions d’urgència, com ara tapar forats a les parets, arreglar la porta quan la van tirar a terra, o treure runa del bosc que estava allà a causa dels danys provocats a les escultures.

Quin pla tenim per recuperar aquest espai?

Degut a la manca de temps i de recursos dels impulsors del projecte, actualment no tenim cap data específica per al llançament de la campanya, però hi continuem treballant sempre que podem.

Tot i això, tenim una mica de planificació sobre com hem de dur a terme el projecte:

Els mesos previs a la campanya es durà a terme una tasca de recerca de materials, pressupostos acurats, professionals a qui consultar, i altres temes. També es crearà un compte d’Instagram que ajudarà a la difusió del projecte, i permetrà arribar a més gent durant la campanya.

Més tard es durà a terme la campanya de finançament. En aquesta campanya es farà molta promoció de com es va avançant en la recaptació de fons mitjançant el compte d’Instagram i la web.

Els mesos següents seran claus per portar el projecte a la realitat. Es faran obres de millora, reconstrucció de les figures i totes les tasques de rehabilitació promeses.

Finalment es començaran a produir i a enviar les recompenses a tots els patrocinadors del projecte.

Castell dels Nans

Àmfora

VOLS REBRE NOTÍCIES NOSTRES?

Escriu el teu correu i t’anirem informant de les novetats en el projecte.